XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Dosta je bilo - Napustimo ligu!

05.05.2014 fksloboda.org

U cilju zaštite dostojanstva onih koji za Slobodu žive, i zaštite imena i 94 godine istorije, redakcija sajta www.fksloboda.org, poziva rukovodstvo kluba da donese odluku o istupanju iz ovog obesmišljenog takmičenja!

Pre nego što uopšte pomenemo današnju "utakmicu" u Kruševcu, podsetićemo samo da je juče:

1. Radnički iz Kragujevca dobio prvu utakmicu na strani.
2. Da je Javor pobedio finalistu kupa, postigavši za njega neverovatna dva gola
3. Da je OFK Beograd glatko savladao drugog finalistu Kupa, gotovo nepobedivog na njegovom terenu.

Danas je u Kruševcu sreća bila na strani Slobode. Napredak je bio bolji, ali ne bi pobedio da to neko nije odlučio. Ne znamo ko je taj "neko" za koga je Anđelovski odradio prljav posao, ali suština je jasna. Tabela je skrojena, sledeće godine u tzv. eliti neće igrati Sloboda!

Dakle, kod rezultata 2:1 za domaće, probuđenoj Slobodi, najpre nije sviran čist penal, kada je Gojković fauliran s leđa. Nešto kasnije Sloboda ipak stiže do izjednačenja. Sjajno je asistirao Mihajlović, a Tiago (za beogradske blizanačke fudbalske krugove, najbolji igrač JSL) zakucao loptu pod prečku. Izvršilac inicijala NA je svirao NEŠTO, a rezultat na semaforu ostao je onakav kakav je morao ostati - 2:1.

Ovu utakmicu nikako ne treba gledati posebno u odnosu na utakmice, na Karaburmi, u Novom Pazaru, u Jagodini, na Banovom Brdu, na Begluku protiv Spartaka, gde su sudije takođe direktno uticale na rezultat na štetu Slobode. I pored nešto lošije sezone, crveno crni bi imali barem 7-8 bodova više i mirno čekali kraj prvenstva. Ovako, put je trasiran, a odredište je druga liga.

A mogla je danas biti dobra utakmica. Silno motivisani Napredak, nakon prvih 45 minuta vodio je 2:0, imao još par prilika, pogodio stativu... Sloboda je smanjila na 2:1 preko Mihajlovića početkom drugog dela. Nedugo zatim stativu pogađa Tiago, pa Okuno prečku. Nakon toga je usledila već opisana sudijska režija.

Sloboda: Ranković – Miličić, Raković, Lovrić, Gojković – Okuno, Sacha, Žeravica, Terzić – Tiago, Mihajlović.

I još jednom: Napustimo ligu! Jasno je da Slobodi i Užicu, koji su avangarda na srpskoj fudbalskoj sceni nema mesta pored raznoraznih OFKova, Radova, Voždovaca, Čukaričkih, Jagodina, Donjih i Gornjih Sremova... Mi se međusobno ne razumemo, mi smo dva sveta.

Dogodine u Mrštanu! Napred Sloboda!

DODATAK – KLADIONIČARSKI KUTAK

Poput velikih i uglednih medija, kakav je na primer Sportski žurnal, www.fksloboda.org zbog velikog interesovanja uvodi novu rubriku – Kladioničarski kutak. Naši predlozi za naredne dve nedelje su:

SLOBODA – ZVEZDA 2
OFK BEOGRAD – NAPREDAK 1
ZVEZDA – OFK BEOGRAD 1
VOŽDOVAC – RAD 2
JAGODINA – JAVOR 2
RADNIČKI KG – JAGODINA 1
RAD – SPARTAK 1
JAVOR – NAPREDAK 1
OFK BEOGRAD – DONJI SREM 2
SLOBODA – VOŽDOVAC 1X2


Dragi kladioničari, srećno!
Fudbal Fudbal Jelen Super liga Srbije Napredak Sloboda Point
Nema rezultata