XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Sloga (K) - Sloboda (U) 2:1

24.05.2008 A.DaiÅ”ević

Duelom starih rivala spuÅ”tena je zavesa na ovogodiÅ”nju sezonu, mada će kraljevački ā€žbeliā€œ već u sredu u 1.krugu baraža moguće produžiti sezonu i ostvariti dugogodiÅ”nji cilj, plasman u Prvu ligu. Na meču sa Slobodom stariji kraljevački srpskoligaÅ” je zaigrao sa omladinskom ekipom, pa otuda pobeda dobija joÅ” viÅ”e na ceni. Užičani su u prvih 15 minuta utakmice imali mnogo sreće. Mladi fudbaleri Sloge promaÅ”ili su par lepih prilika,a u 8.minutu bili oÅ”tećeni za klasičan jedanaesterac, poÅ”to je Jovanović rukom odneo loptu sprečivÅ”i siguran gol. Ipak, piÅ”taljka Stojanovića se nije čula. Užičani su kako je vreme odmicalo uspostavili ravnotežu i stigli do prvih prilika. Prvo je Petrović iz slobodnog udarca sa pristojne udaljenosti za malo bio neprecizan,a Milovanović je u 30.minutu iamo kolkosalnu priliku, ali je njegov Å”ut sa desetak metara odbranio Divac.

U nastavku iz prve prave prilike pao je gol. Na centarÅ”ut Vulića odlično je reagovao omaleni Savić i glavom matirao Divca za vođstvo Slobode. ā€žBeliā€œ su izjednačili u 63.minutu poÅ”to je odlični Vučićević majstorski izveo skraćeni korner, Sokić kratko loptu odbio,a Popović bio na pravom mestu 1-1. U 87.minutu Nikačević je imao zicer, bio je na pet metara od gola gostiju, ali je njegov Å”ut na volÅ”eban način odbranio Sokić. Ipak, veliki trud Sloginih dečaka se isplatio u 90.minutu. Sjajni Vučićević je dugo vukao loptu i onda sa dvadesetak metara iskosa sa desne strane odlično Å”utirao i pogodio suprotni ugao gola Užičana. Bio je to znak velikog slavlja mladih fudbalera ā€žbelihā€œ i lepa uvertira za sredu i baraž sa niÅ”kim Sinđelićem, za ulazak u prvoligaÅ”ko druÅ”tvo.

Kraljevo; Gradski stadion Gledalaca: 300 Sudija: Vladimir Stojanović (Valjevo) 7 Strelci: Popović u 63. i Vučićević u 90. minutu za Slogu,a Savić u 56.minutu za Slobodu Žuti kartoni: Mijatović (Sloboda)
SLOGA: Divac 7, Vasilić 7, Vučićević 8, Ribać 7, DraÅ”ković 6,5, Opančina 6,5, Memedović 6,5, Andrić 6 (Marković 6), Đenić 6 (Bižić 6), Popović 6,5, Milenković 6 (Nikačević 6,5)
SLOBODA: Sokić 6,5, Panović 6 (Andrić 6), Rosić 6 (Milutinović 6), Vulić 7, Ostojić 7, Jovanović 6, Mijatović 6,5, Petrović 6,5, Milovanović 6, Savić 7, Udovičić 6 (Kovačević 6)
Igrač utakmice: Ivan Vučićević (Sloga) 8

Fudbal Fudbal Srpska liga "Zapad" Sloga (K) Sloboda (U)
Nema rezultata