XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Metalac (K) - Mačva 1:1

20.04.2008 G.Ćirović

Remi je po svemu viđenom pored kraljevačke Ložionice bio i najpravedniji ishod pravog prvenstvenog duela između Metalca i Mačve iz Šapca. Obe ekipe u meč su ušle spuštenih gardova, a prvi su pripretili gosti. Odličan pokušaj glavom centarfora Maksimovića, Gavrilović je izboksovao u korner. Metalac je napadao, ali je teško dolazio do prilike za gol. U 29. minutu Belopavlović je šutirao preko gola, a samo minut kasnije udarac Jovanovića završio je pored stative. U poslednjem minutu prvog dela - hladan tuš za domaće naviječe. Ostojić je odlično izveo korner, a kapiten Šapčana Takovac glavom zatresao mrežu nemoćnog Gavrilovića.
Samo što se krenulo sa centra u drugom poluvremenu, domaćini su uspeli da izjednače. U šesnaestercu gostiju Vukojičić je odlično prihvatio loptu i topovskim udarcem poslao je iza leđa Maksimovića - 1:1. Do kraja utakmice, Vinko Vlašić je propustio priliku da Kraljevčanima donese ceo plen, dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla tik pored stative. U poslednjih desetak minuta Metalac je imao i brojčanu prednost posle direktnog crvenog kartona koji je posle grubog starta nad Ivanovićem zaradio Ostojić, ali nije ozbiljnije ugrozio gol gostiju iz Šapca.

Kraljevo, gledalaca: 500. Sudija: Darko Šviković (Kostolac) 7. Strelci: Vukojičić u 46. minutu za Metalac, a Takovac u 44. minutu za Mačvu. Žuti kartoni: R.Vlašić (Metalac), G.Maksimović, Krstić (Mačva). Crveni karton: Ostojić (Mačva) u 82. minutu.

Metalac: Gavrilović 7, Ivanović 6, V.Vlašić 7, Anđelković 6,5 R.Vlašić 6,5 Jovanović 6 (Mladenović -), Belopavlović 6,5 (Vasović -), Sazdov 6,5 (Avramović -), Vukojičić 7, Janićijević 6,5 Barjaktarević 6.
Mačva: G.Maksimović 7, Radovanović 7, Jovanović 6,5 Milutinović 6, Takovac 7, Milić 6, Dimitrijević 6,5 (Krstić 6), Marković 6, S.Maksimović 7 (B.Milutinović -), Ostojić 6,5 Simeunović 6,5 (Filipović -).

Fudbal Fudbal Srpska liga "Zapad" Metalac (K) Mačva
Nema rezultata