XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Petrovačka tvrdjava izdržala u Velikoj Plani

22.03.2008 Vladica ToÅ”ić

U Velikoj Plani na utakmici 18. kola Srpske lige"Zapad", potvrdilo se ono što se neki i pretpostavljali, da će Morava vrlo teško doći do bodova protiv veoma iskusne i čvrste ekipe iz Petrovca na Mlavi. Domaćin je imao inicijativu tokom celog susreta, ali svoje šanse nije uspeo da iskoristi, dok su gosti igrali na kontranapad, i u toj igri na kraju bili uspešniji i opasniji, jer pored postignutog pogotka iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca, golgeter gostiju Djurdjević pogodio je dva puta i stativu. Ključni momenat utakmice dogodio se u 18. minutu, kada je igrač domaćih Široki, iz potpuno neshvatljivih razloga, igrao rukom u svom šesnaestercu, a glavni sudija Cicvarić, nije imao drugog izbora ,već da pokaže na belu tačku. Siguran realizator je bio Djurdjević i tako su gosti ovu poklon prednost sačuvali do kraja utakmice. Domaćini su doduše u nadoknadi drugog poluvremena, negde u 92. minutu postigli pogodak, ali glavni sudija Cicvarić je na signalizaciju pomoćnika Jeremića (koja je bila pravovremena), poništio pogodak, što je izazvalo dosta protesta kod domaćina. Posle utakmice, pregledali smo snimak, koji doduše prikazuje dosta sumnjivu situaciju, ali zbog položaja kamere, ne može sa sigurnošÄ‡u reći da li su sudije bile u pravu, ili su oštetile domaćina.Što se tiče ukupno gledanog suđenja, može se reći da je bilo vrlo korektno i bez većih grešaka.Gosti odnose ceo plen, iako su došli dosta oslabljeni zbog povreda igrača i odrađivanja kartona, a domaćinu ostaju brige, jer je realizacija bila katastrofalna i iz nekoliko stopostotnih šansi, nije postignut gol. Doduše na terenu je dominirao golman gostiju Stanojević, koji je potvrdio onu staru uzreku za golmane, da su kao vino, što su stariji, sve su bolji.

Stadion Morava, gledalaca 300 Sudija: Bojan Cicvarić (Sevojno) pomoćnici : Vladan Jeremić (Priboj), Aleksandra Kojović (Užice)
Žuti kartoni: Široki, Maksimović, Ilić, Belić, Beč(Morava) Zdravković, Rakić, Tupajić, Jevremović, Maričić (Sloga PM) strelac : Djurdjević 18.min ; Igrač utakmice :Stanojević Dragan (Sloga PM)

Morava : Tomić, Pavlović (od 46.m Stanojlović), Belić, Široki, Ilić, Jančić, Radisavljević, Milojković (od 71.m Perišić), Maksimović, Šuleić, Matić(od 50.m. Beč)
Sloga (PM) : Stanojević, G.Stojanović, M .Stojanović, Stević, Maričić, Marjanović (od 60.m. Janković), Živnustka (od 55.m. Rakić), Tupajić, Zdravković, Dimić, Djurdjević (od 90.m. Lukić)

Fudbal Fudbal Srpska liga "Zapad" Morava (VP) Sloga (PM)
Nema rezultata